Топ Новина

От Никулден до Коледа: намаление с 3% при покупка на апартамент в Бургас

Изображение
Внимание! Само в периода от Никулден до Коледа 2020 г, строителна компания Бургос Строй предлага намаление от 3% при покупка на апартамент в някоя от сградите, които компанията изгражда в ж.к. Изгрев и ж.к. Меден рудник, град Бургас. Това означава отстъпки до 6600 лева . Апартаментите се продават директно от строителя, без посредник и без комисионна ! За подробности относно декемврийската промоция на недвижими имоти в Бургас, може да се свържете с компанията на телефон 0879 20 20 33 . Официална страница на сградата в ж.к. Изгрев, Бургас: www.edelvais.eu Официална страница на сградата в ж.к. Меден рудник, Бургас:  www.skybuilding.eu

Апартаментите под наем в Бургас - с 5,5 процента по-евтини

През 2010 г., като и в началото на 2011 г., според експертите се наблюдава повишаване търсенето на апартаменти под наем по цялата територия на България. Основно под наем се предлагат жилища, които са закупени с цел инвестиция. Под наем се отдават и тези апартаменти, чиято продажба собствениците са отложили до стабилизирането на пазара на недвижими имоти.

София е един от градовете в България, където се регистрира най-голямо увеличение на търсене на апартаменти под наем. Този растеж е съсредоточен главно в онези райони, които се характеризират с висока степен на интензивност на строителните работи през последните 2-4 години. Други градове, където се наблюдава повишено търсене на жилища под наем, са Варна и Бургас.

В София най-много жилища под наем се предлагат в следните квартали: Бяла бреза, Витоша, Борово, Гоце Делчев, Манастирски ливади, Стрелба, Мотописта Студентски град. Повечето апартаменти се предлагат в новопостроени сгради, с една или две спални, на цени за наема от 200 до 500 евро на месец.

През разглеждания период търсенето е насочено основно към обзаведени едностайни и двустайни апартаменти с площ от около 55-75 кв. м. В София най-предпочитаните места за наемане на апартаменти са центъра, Лозенец, Иван Вазов и южните райони, във Варна - Операта, Червения площад, Централна поща, ЛК Тракия, широк център, Чаталджа, в Бургас – широк център, к-с Лазур, к-с Възраждане, к-с Братя Миладинови, к-с Славейков. В тези три града горната граница на цените, при коите се дават под наем апартаменти, рядко надвишава сумата от сумата от 300-350 евро на месец.

Продължава да има спад в търсенето на жилища от по-високия клас, при които ценат на наема за месец надхвърля 1000 евро.

В края на 2010 г. - началото на 2011 г. в България стана доста по-удобно и евтино да се живее в апартамент под наем. Цените за наемане на апартаменти, както цените на недвижимите имоти в България, продължават да намаляват. В сравнение с края на 2009 г. спадът в цените при наемане на жилища в началото на 2011 г е 9,2%.

Най-големият спад в цените на наемите се наблюдава при апартаментите луксозен тип, средно 10.8%, следвани от необзаведените апартаменти, при които цените на наемите падат с 9.5%.

Най-голям спад в цените на наемите на жилища в момента са регистрирани в София - 13.6%, следвани от Стара Загора - 13,3%, Варна - 8,5% и Бургас - 5,5%. Най-малък е спадът в цените на наемите в Благоевград – само 2%.

Популярни публикации от този блог

Данъци и такси при покупка на имоти, при наследяване на имот и при дарение на имот

Изисквания към жилищата и видове апартаменти съгласно Наредба №7 и Наредба №2 на МРРБ

Ателие или апартамент – каква е разликата?