Топ Новина

Нова жилищна сграда с гледка към най-големия и най-зеления парк в Бургас

Изображение
ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС В БУРГАС БЕЗ ТАКСА ПОДДРЪЖКА! АПАРТАМЕНТИ ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА! Планировка на сградата, информация и цени на адрес: www.lavistaverde.eu Агенция за недвижими имоти SUNNY BG - Бургас , е изключителен представител на строителна фирма ”Бургос Строй” и предлага на своите клиенти имоти ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА и с гъвкава схема на разсрочено плащане. ”Vista Verde” се превежда като "Зелена гледка" от испански. Това ще бъде луксозна сграда в парка на ж.к. Славейков, Бургас. Отлична локация, модерна визия и луксозни общи части - в близост до: МОЛ „Галерия”, хипермаркети, училища, детски градини, университети, болница и др. На границата между ж.к. Славейков (в парка) и ж.к. „Братя Миладинови” в близост до центъра и морската градина. Имаме удоволствието да Ви предложим: едностайни, двустайни и тристайни апартаменти, паркоместа, търговски площи и офиси. Жилищата се предлагат до завършване ”на тапа”, с възможност за допълнително изготвяне на

Апартаментите под наем в Бургас - с 5,5 процента по-евтини

През 2010 г., като и в началото на 2011 г., според експертите се наблюдава повишаване търсенето на апартаменти под наем по цялата територия на България. Основно под наем се предлагат жилища, които са закупени с цел инвестиция. Под наем се отдават и тези апартаменти, чиято продажба собствениците са отложили до стабилизирането на пазара на недвижими имоти.

София е един от градовете в България, където се регистрира най-голямо увеличение на търсене на апартаменти под наем. Този растеж е съсредоточен главно в онези райони, които се характеризират с висока степен на интензивност на строителните работи през последните 2-4 години. Други градове, където се наблюдава повишено търсене на жилища под наем, са Варна и Бургас.

В София най-много жилища под наем се предлагат в следните квартали: Бяла бреза, Витоша, Борово, Гоце Делчев, Манастирски ливади, Стрелба, Мотописта Студентски град. Повечето апартаменти се предлагат в новопостроени сгради, с една или две спални, на цени за наема от 200 до 500 евро на месец.

През разглеждания период търсенето е насочено основно към обзаведени едностайни и двустайни апартаменти с площ от около 55-75 кв. м. В София най-предпочитаните места за наемане на апартаменти са центъра, Лозенец, Иван Вазов и южните райони, във Варна - Операта, Червения площад, Централна поща, ЛК Тракия, широк център, Чаталджа, в Бургас – широк център, к-с Лазур, к-с Възраждане, к-с Братя Миладинови, к-с Славейков. В тези три града горната граница на цените, при коите се дават под наем апартаменти, рядко надвишава сумата от сумата от 300-350 евро на месец.

Продължава да има спад в търсенето на жилища от по-високия клас, при които ценат на наема за месец надхвърля 1000 евро.

В края на 2010 г. - началото на 2011 г. в България стана доста по-удобно и евтино да се живее в апартамент под наем. Цените за наемане на апартаменти, както цените на недвижимите имоти в България, продължават да намаляват. В сравнение с края на 2009 г. спадът в цените при наемане на жилища в началото на 2011 г е 9,2%.

Най-големият спад в цените на наемите се наблюдава при апартаментите луксозен тип, средно 10.8%, следвани от необзаведените апартаменти, при които цените на наемите падат с 9.5%.

Най-голям спад в цените на наемите на жилища в момента са регистрирани в София - 13.6%, следвани от Стара Загора - 13,3%, Варна - 8,5% и Бургас - 5,5%. Най-малък е спадът в цените на наемите в Благоевград – само 2%.

Популярни публикации от този блог

Данъци и такси при покупка на имоти, при наследяване на имот и при дарение на имот

Изисквания към жилищата и видове апартаменти съгласно Наредба №7 и Наредба №2 на МРРБ

Ателие или апартамент – каква е разликата?