Топ Новина

Нова жилищна сграда с гледка към най-големия и най-зеления парк в Бургас

Изображение
ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС В БУРГАС БЕЗ ТАКСА ПОДДРЪЖКА! АПАРТАМЕНТИ ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА! Планировка на сградата, информация и цени на адрес: www.lavistaverde.eu Агенция за недвижими имоти SUNNY BG - Бургас , е изключителен представител на строителна фирма ”Бургос Строй” и предлага на своите клиенти имоти ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА и с гъвкава схема на разсрочено плащане. ”Vista Verde” се превежда като "Зелена гледка" от испански. Това ще бъде луксозна сграда в парка на ж.к. Славейков, Бургас. Отлична локация, модерна визия и луксозни общи части - в близост до: МОЛ „Галерия”, хипермаркети, училища, детски градини, университети, болница и др. На границата между ж.к. Славейков (в парка) и ж.к. „Братя Миладинови” в близост до центъра и морската градина. Имаме удоволствието да Ви предложим: едностайни, двустайни и тристайни апартаменти, паркоместа, търговски площи и офиси. Жилищата се предлагат до завършване ”на тапа”, с възможност за допълнително изготвяне на

Grexit или как ще се отрази излизането на Гърция от еврозоната на имотите в България

Консултационната компания JLL е направила експертен анализ и прогноза на ситуацията, при която Гърция напуска Еврозоната, за да предвиди какви биха били последствията от подобна стъпка за европейския пазар на недвижими имоти. Резултатите са огласени от мениджъра от отдела за прогнозиране Андрю Бюрел, според когото Grexit-а няма да има силно отражение върху състоянието на имотните пазари на страните от Европейския съюз.

Европейските пазари на имоти няма да загубят позициите си, твърди доклада на JLL, дори напротив – ако еврозоната и ЕС се отърват от финансовото бреме, наречено Гърция, това ще привлече още повече инвеститори към Европа, смятат експертите. За България, като съседка на Гърция, има и един специален бонус гръцкия бизнес в момента панически се мести в най-близката страна, членка на ЕС, т.е. в България. Това разбира се означава повече работни места за българи и повече постъпления от данъци в българския бюджет.

Според финансовия анализ, излизането на Гърция от еврозоната и, евентуално, от ЕС, ще се отрази негативно най-вече на финансовите пазари – възможно е европейските фондови борси да понесат загуби в краткосрочен план. Но конкретно недвижимите имоти в Европа ще станат още по-привлекателни за инвеститорите. Доколкото имотите са възприемани като едно от най-сигурните средства за защита на капитала, по-надеждно и от банковите влогове и от борсовите манипулации, то в период на нестабилност на финансовите пазари е напълно нормално и предсказуемо много малки и големи инвеститори да насочат финансовите си средства именно към недвижимите имоти.

Разбира се, най-скъпи, както и до момента, ще останат имотите в Германия, Франция и Великобритания. Стара къща с 3-4 стаи в добър район на Лондон, струва от 300 хиляди паунда нагоре (според курса от юли 2015 г 300 000 паунда = 828 000 лева). Подобно е положението и в Италия, Франция, Германия и други западноевропейски страни. В България градските и ваканционните имоти ще продължат да бъдат евтини и атрактивни както заради ниските цени, така и заради отличния климат. По южното българско черноморие цените са по-ниски, отколкото по северното – в Бургас имоти могат да се купят по средна цена около 650 евро за квадратен метър, докато във Варна и околността редните цени са над 720 евро за квадратен метър. Експертите са на мнение, че излизането на Гърция от еврозоната ще ускори поскъпването на българските имоти и е възможно до края на 2016 година цените на жилищата в България да поскъпнат от 3 до 6 процента в сравнение с цените от 2014 година.

Що се отнася до самата Гърция, след излизане от еврозоната и връщане към драхмата, експертите предвиждат спад в цените на гръцките имоти поради неизбежната девалвация на драхмата спрямо еврото. Като се имат предвид големите финансови проблеми на Гърция, може да се предвиди, че цените на имотите в Гърция ще загубят не по-малко от една трета от стойността си в близките година и половина – две години. Мнозина гръцки и чуждестранни собственици на имоти в Гърция ще пожелаят спешно да продадат тези имоти, но това вече няма да може да се осъществи толкова бързо, както преди – на някои продавачи вероятно ще им се наложи да чакат с години, за да се подобри конюнктурата на пазара и да се появят купувачи ,които биха се съгласили да купуват на цени, близки до сегашните в Гърция.

Официалните статистически данни сочат, че от края на 2008 година, т.е. от началото на кризата, до първото тримесечие на 2015 година, гръцките имоти са загубили средно около 39 процента от стойността си, като в Солун този процент стига до 42. Ако Гърция излезе от еврозоната, до 2 години гръцките имоти ще струват около 30-35 процента от цената, която са имали през 2008 година.

Популярни публикации от този блог

Данъци и такси при покупка на имоти, при наследяване на имот и при дарение на имот

Изисквания към жилищата и видове апартаменти съгласно Наредба №7 и Наредба №2 на МРРБ

Ателие или апартамент – каква е разликата?