Топ Новина

Нова жилищна сграда с гледка към най-големия и най-зеления парк в Бургас

Изображение
ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС В БУРГАС БЕЗ ТАКСА ПОДДРЪЖКА! АПАРТАМЕНТИ ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА! Планировка на сградата, информация и цени на адрес: www.lavistaverde.eu Агенция за недвижими имоти SUNNY BG - Бургас , е изключителен представител на строителна фирма ”Бургос Строй” и предлага на своите клиенти имоти ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА и с гъвкава схема на разсрочено плащане. ”Vista Verde” се превежда като "Зелена гледка" от испански. Това ще бъде луксозна сграда в парка на ж.к. Славейков, Бургас. Отлична локация, модерна визия и луксозни общи части - в близост до: МОЛ „Галерия”, хипермаркети, училища, детски градини, университети, болница и др. На границата между ж.к. Славейков (в парка) и ж.к. „Братя Миладинови” в близост до центъра и морската градина. Имаме удоволствието да Ви предложим: едностайни, двустайни и тристайни апартаменти, паркоместа, търговски площи и офиси. Жилищата се предлагат до завършване ”на тапа”, с възможност за допълнително изготвяне на

Обзор на имотния пазар в света и България в края на 2016

На българския имотен пазар експертите предричаха намаление на цените през 2016 г. В края на 2016 година стана ясно, че градските жилища в България са не само са поскъпнали, но в някои райони на страната поскъпването е двуцифрено число само в рамките на едно полугодие. Такава ситуация на пазара не е била забелязвана от времето преди световната финансова криза. В София градските жилища бележат ръст на цените с около 11-12 процента само за периода юли-декември 2016 година. В момента в българската столица средните цени на имотите се движат между 900 и 1050 евро за квадратен метър. Ръст на цените през 2016 спрямо 2016 е отбелязан във всички големи български градове – София, Варна, Пловдив, Бургас, Благоевград, Стара Загора, Велико Търново, Хасково, Шумен, Пазарджик, Кърджали, Ямбол, Добрич и др. Поскъпването е в рамките от 2 до 12 процента.

По морето ситуацията при градските имоти е идентична – отчетен е ръст на цените на недвижимите имоти в Бургас и Варна. В двата големи морски града е отчетено поскъпване на жилищата за цялата 2016 година в рамките на 4-6 процента спрямо цените от предходната 2015 година. Като цяло цените на имотите в България са поскъпнали през 2016 година повече от средния ръст на имотните цени в Европейския съюз. Например само за последното тримесечие на 2016 година цените на българските имоти са се вдигнали с два и половина процента спрямо предходното трето тримесечие. За сравнение, за същото време цените в целия ЕС са се вдигнали едва с 0,7 процента спрямо предходното тримесечие.

В течение на цялата 2016 година цените на имотите в Москва бавно, но неотклонно продължаваха да падат. При това през втората половина на 2016 година московският имотен пазар беше почти парализиран след известно раздвижване през първото полугодие. Броят на сделките намаля драстично и през есента на 2016 година строителите започнаха да предлагат по 20 процента отстъпки от цената, след като година по-рано най-голямото намаление на цена беше не повече от 8-10 процента. По този начин на московският пазар в края 2016 година се получи ситуация, при която пазара е в стагнация, а цените падат с 0,5 до 1 процент на месец. През декември 2016 година средната цена на квадратен метър застроена площ в Москва е около 170-175 000 рубли, т.е. около 2600-2700 долара. Само преди 4 години средната цена на имотите в Москва беше 2,5-3 пъти по-висока.

В Европа за 2016 година най-силно са поскъпнали недвижимите имоти в Норвегия. Жилищата в норвежката столица са поскъпнали в рамките на 2016 година с повече от 20 процента. Силно са поскъпнали имотите и в Холандия, като в холандската столица е отчетен ръст на имотните цени в размер на около 15 процента. За същия период в Москва жилищата са поевтинели с повече от 14 процента. В света най-голям ръст са показали цените на имотите в някои райони на Нова Зеландия и Китай – от 35 до 40 процента за една година.

Популярни публикации от този блог

Данъци и такси при покупка на имоти, при наследяване на имот и при дарение на имот

Изисквания към жилищата и видове апартаменти съгласно Наредба №7 и Наредба №2 на МРРБ

Ателие или апартамент – каква е разликата?