Топ Новина

Започва строителство на нова жилищна сграда в Бургас

Изображение
Строителна компания Бургос Строй започва строителство на нова жилищна сграда в жилищен комплекс Възраждане , град Бургас.  Сградата ще бъде разположена на кръстовището на булевард Сан Стефано и улица Ивайло. Съвсем близо е ж.к. Братя Миладинови. Строителството ще започне през септември 2022. Сградата ще бъде 5 етажна , с асансьор, на партерният етаж ще се разполагат гаражи. На 4-те жилищни етажа ще има по 2 тристайни апартамента на етаж. Всеки от апартаментите ще бъде с чиста жилищна площ около 73 квадратни метра. За подробна информация - тел 0879 20 20 33   3D модели на апартаментите:   Локация и 3D модели на сградата:  

Имотите в България поевтиняха с 28 процента през 2009 година

Имотите в България винаги са били сравнително евтини, особено спрямо цените в западноевропейските страни и САЩ. Само преди две години, през 2007, беше възможно да се купи приличен апартамент на брега на Черно море средно за 1000-1500 евро/кв.м. Но след като започна световната финансова криза, недвижимите имоти в България станаха не евтини, а просто неприлично евтини.

Цените на недвижимите имоти в България в края на 2009 г. са намалели с цели 28% в сравнение с цените в края на 2008 г.

И въпреки всичко, България не е лидер в групата на страните, в които снижаването на стойността на имотите е най-голяма. Лидерът на тази група е Дубай, където цените на имотите в края на 2009 г. се сринаха с 47% в сравнение с цените в края на 2008 г. Цените на недвижимите имоти също силно паднаха в Литва, Латвия и Естония - с 32-34% за миналата 2008 година.

Разбира се, след началото на кризата в България паднаха не само цените на недвижимите имоти, но също и цените на строителните материали и транспорта. Някои строителни фирми се възползваха от тази ситуация и започнаха да строят нови обекти, чиято цена, разбира се, вече е много по-ниска от цените на апартаментите в България, построени само преди броени години. Сега в България новите сгради в добри ваканционни комплекси на брега на морето и в големите градове струват средно около 600-800 евро на квадратен метър.

Търсенето на недвижими имоти в чужбина сред руските купувачи показа оживление в края на 2009 г. Експертите съветват инвестирането в завършен имот в България, тъй като инвестицията в незавършени имоти по време на тежка криза носи известен риск. Поради това цената на апартаменти в незавършени сгради е по-ниска с около 10-15%. Експертите също така смятат, че през следващата година цените на българския пазар на недвижими имоти ще се стабилизират поради ниския обем на предлагането. Прогнозите показват, че цените ще се стабилизират най-късно в средата на 2010 г., а през четвъртото тримесечие на 2010 г. постепенно ще започнат да се покачват.

Популярни публикации от този блог

Данъци и такси при покупка на имоти, при наследяване на имот и при дарение на имот

Изисквания към жилищата и видове апартаменти съгласно Наредба №7 и Наредба №2 на МРРБ

Ателие или апартамент – каква е разликата?