Топ Новина

Нова жилищна сграда с гледка към най-големия и най-зеления парк в Бургас

Изображение
ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС В БУРГАС БЕЗ ТАКСА ПОДДРЪЖКА! АПАРТАМЕНТИ ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА! Планировка на сградата, информация и цени на адрес: www.lavistaverde.eu Агенция за недвижими имоти SUNNY BG - Бургас , е изключителен представител на строителна фирма ”Бургос Строй” и предлага на своите клиенти имоти ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА и с гъвкава схема на разсрочено плащане. ”Vista Verde” се превежда като "Зелена гледка" от испански. Това ще бъде луксозна сграда в парка на ж.к. Славейков, Бургас. Отлична локация, модерна визия и луксозни общи части - в близост до: МОЛ „Галерия”, хипермаркети, училища, детски градини, университети, болница и др. На границата между ж.к. Славейков (в парка) и ж.к. „Братя Миладинови” в близост до центъра и морската градина. Имаме удоволствието да Ви предложим: едностайни, двустайни и тристайни апартаменти, паркоместа, търговски площи и офиси. Жилищата се предлагат до завършване ”на тапа”, с възможност за допълнително изготвяне на

Имотите в България поевтиняха с 28 процента през 2009 година

Имотите в България винаги са били сравнително евтини, особено спрямо цените в западноевропейските страни и САЩ. Само преди две години, през 2007, беше възможно да се купи приличен апартамент на брега на Черно море средно за 1000-1500 евро/кв.м. Но след като започна световната финансова криза, недвижимите имоти в България станаха не евтини, а просто неприлично евтини.

Цените на недвижимите имоти в България в края на 2009 г. са намалели с цели 28% в сравнение с цените в края на 2008 г.

И въпреки всичко, България не е лидер в групата на страните, в които снижаването на стойността на имотите е най-голяма. Лидерът на тази група е Дубай, където цените на имотите в края на 2009 г. се сринаха с 47% в сравнение с цените в края на 2008 г. Цените на недвижимите имоти също силно паднаха в Литва, Латвия и Естония - с 32-34% за миналата 2008 година.

Разбира се, след началото на кризата в България паднаха не само цените на недвижимите имоти, но също и цените на строителните материали и транспорта. Някои строителни фирми се възползваха от тази ситуация и започнаха да строят нови обекти, чиято цена, разбира се, вече е много по-ниска от цените на апартаментите в България, построени само преди броени години. Сега в България новите сгради в добри ваканционни комплекси на брега на морето и в големите градове струват средно около 600-800 евро на квадратен метър.

Търсенето на недвижими имоти в чужбина сред руските купувачи показа оживление в края на 2009 г. Експертите съветват инвестирането в завършен имот в България, тъй като инвестицията в незавършени имоти по време на тежка криза носи известен риск. Поради това цената на апартаменти в незавършени сгради е по-ниска с около 10-15%. Експертите също така смятат, че през следващата година цените на българския пазар на недвижими имоти ще се стабилизират поради ниския обем на предлагането. Прогнозите показват, че цените ще се стабилизират най-късно в средата на 2010 г., а през четвъртото тримесечие на 2010 г. постепенно ще започнат да се покачват.

Популярни публикации от този блог

Данъци и такси при покупка на имоти, при наследяване на имот и при дарение на имот

Изисквания към жилищата и видове апартаменти съгласно Наредба №7 и Наредба №2 на МРРБ

Ателие или апартамент – каква е разликата?