Топ Новина

Нова жилищна сграда с гледка към най-големия и най-зеления парк в Бургас

Изображение
ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС В БУРГАС БЕЗ ТАКСА ПОДДРЪЖКА! АПАРТАМЕНТИ ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА! Планировка на сградата, информация и цени на адрес: www.lavistaverde.eu Агенция за недвижими имоти SUNNY BG - Бургас , е изключителен представител на строителна фирма ”Бургос Строй” и предлага на своите клиенти имоти ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА и с гъвкава схема на разсрочено плащане. ”Vista Verde” се превежда като "Зелена гледка" от испански. Това ще бъде луксозна сграда в парка на ж.к. Славейков, Бургас. Отлична локация, модерна визия и луксозни общи части - в близост до: МОЛ „Галерия”, хипермаркети, училища, детски градини, университети, болница и др. На границата между ж.к. Славейков (в парка) и ж.к. „Братя Миладинови” в близост до центъра и морската градина. Имаме удоволствието да Ви предложим: едностайни, двустайни и тристайни апартаменти, паркоместа, търговски площи и офиси. Жилищата се предлагат до завършване ”на тапа”, с възможност за допълнително изготвяне на

Спадът в цените на недвижимите имоти в България - ще продължи или не

Поради световната криза, която обхвана пазарите на имоти на всички континенти, цените на имотите се понижиха толкова, че апартаменти с морска панорама в България започнаха да се продават на цена от 20-30 хил. Евро. Само преди три-четири години, през 2006-2008, средната цена на тези жилища беше в диапазона 70-80 хиляди евро. Днес обаче тяхната реална стойност рядко надхвърля 50 хиляди Евро, а има и такива апартаменти на морето, които са продадени на цена дори по-малко от 20 хиляди евро.

Експертите съветват инвеститорите да се възползват от кризата на българския имотен пазар и да купуват недвижими имоти в България на кризисни цени, докато те са на разположение. В крайна сметка, рано или късно цените на имотите отново ще тръгнат нагоре и тогава ще се стигне до ситуация, когато къща, купена за 20-30 хиляди евро, ще струва не по-малко от 50-60 хиляди евро.

Преди няколко години цените на земята на морския бряг в България варираха от 40 до 50 евро на квадратен метър. От началото на 2010 г. търсенето на земя в Бургаския регион е намаляло значително и един квадратен метър земя вече се продава на цени от около 15-20 евро. По-рано, в периода преди кризата, придобиването на земя се разглеждаше като добра инвестиция и възможност за генериране на приходи в бъдеще. Днес мнозина се отдръпват от този пазар. Но на тях трябва да се напомни христоматийният факт, че земята винаги е била и винаги ще бъде добра инвестиция, без значение колко кризи и по кои пазари ще ударят.

Експертите прогнозират, че след 2011 г. стойността на недвижимите имоти в България ще започне да се повишава. Вероятно през 2013-14 г къщите, закупени през 2009-2010 за по 20-30 000 Евро вече ще се продават на цена 50-60 хиляди евро. Същото важи и за земята, при това не само за строителните участъци, но и за земеделската обработваема земя. Ето защо, експертите съветват закупуване на недвижими имоти в България точно сега, при кризисните цени, които няма да са задържат вечно ниски.

Популярни публикации от този блог

Данъци и такси при покупка на имоти, при наследяване на имот и при дарение на имот

Изисквания към жилищата и видове апартаменти съгласно Наредба №7 и Наредба №2 на МРРБ

Ателие или апартамент – каква е разликата?