Топ Новина

Последни апартаменти на топ цени в к-с Еделвайс, ж.к. Изгрев, Бургас - март 2023

Изображение
От над 170 апартамента в новия комплекс Еделвайс, ж.к. Изгрев, гр. Бургас, свободни към месец март 2023 година са едва 15 броя. Повечето от тях са тристайни жилища. Сградата е с Акт 14, през лятото на 2023 се очаква Акт 15. Апартаментите се продават директно от строителя, без комисионна.  Предлагат се за продажба последните едностайни и двустайни апартаменти, на топ цени: - двустаен апартамент с обща площ 56.35 кв.м. на цена 52 290 Евро - едностаен апартамент с обща площ 44.37 на цена 40 500 Евро Подробна информация - на официалния сайт на сградата www.edelvais.eu  

Руснаците купуват имоти на морето главно в България и Испания

България и Испания са най-популярните страни за закупуване на курортни имоти на морето в чужбина от руски купувачи, съобщиха днес българските и руските медии. Сред желаните държави в списъка на руските купувачи са също Турция и Италия. Тези страни са водещи както в търсенето на недвижими имоти в чужбина, така и по брой оферти за курортни морски имоти. В тези държави е концентриран най-голям брой агенции за недвижими имоти, които работят с рускоезични клиенти.

Тези данни се появиха в медиите след проучване сред посетителите на един от големите портали за недвижими имоти. На въпроса "В коя държава планирате да купите имот?" почти 40% от всички руски респонденти са заявили, че ще купуват имоти в България или в Испания.

Долният списък показва дела на агенциите за недвижими имоти в различни страни, които работят с купувачи от Русия:

Агенции за недвижими имоти, работещи с рускоезични клиенти в Испания - 16% от всички испански агенции за недвижими имоти.
Агенции за недвижими имоти, работещи с рускоезични клиенти в България - 14% от всички агенции за недвижими имоти в България.
Агенции за недвижими имоти, които работят с рускоезични клиенти в Италия - 11,5% от всички италиански агенции за недвижими имоти. Агенции за недвижими имоти, работещи с рускоезични клиенти в Турция - 11% от всички турски агенции за недвижими имоти.
Агенции за недвижими имоти, работещи с рускоговорящи клиенти в Черна гора - 8% от всички агенции за недвижими имоти в Черна гора.

Повечето от агенциите за недвижими имоти в България - около 70% от всички агенции, работещи с рускоезични клиенти - предлагат за продажба имоти на ниски цени - в диапазона до 150 000 евро. В средния ценови диапазон от 150 000 до 700 000 евро водещите страни са Испания, Чехия и Кипър. Най-скъпите недвижими имоти на цени над 700 000 евро се предлагат за продажба от агенции за недвижими имоти в Англия, Италия, Франция и САЩ.

Медиите също така припомнят, че през ноември 2011 г. България зае седмо място в света в класацията на най-търсените страни за инвестиции в недвижими имоти, съобщава световният портал за недвижими имоти TheMoveChannel. Едва през август 2011 г. България успя да се върне в престижната класация "Топ 10" на най-популярните страни за покупка на имот след тригодишно отсъствие. През летния сезон на 2011 г. 3,3% от всички заявки за търсене на недвижими имоти по света включват името на България. Медиите отбелязват, че България привлича предприемачи с отлични цени за недвижими имоти, особено по отношение на придобиването на курортни имоти на морето. Българските имоти по южното черноморие продължават да бъдат атрактивни не само за руснаци, но също за купувачи от Гърция, Македония, Великобритания, Полша, Скандинавието.

Популярни публикации от този блог

Данъци и такси при покупка на имоти, при наследяване на имот и при дарение на имот

Изисквания към жилищата и видове апартаменти съгласно Наредба №7 и Наредба №2 на МРРБ

Ателие или апартамент – каква е разликата?