Топ Новина

Последен свободен 1-стаен апартамент в к-с Еделвайс, ж.к. Изгрев, Бургас

Изображение
В новия комплекс Еделвайс в ж.к. Изгрев, град Бургас, към края на месец юли 2022 вече са продадени 90% от всички апартаменти. Комплекс Еделвайс вече е с Акт 14 на всички входове. Единственият все още свободен едностаен апартамент се намира на 7 етаж в комплекса и се продава на специална промоционална цена. За подробна информация: https://www.edelvais.eu/et7/index.html Телефон за контакт: 0879 20 20 33

Руснаците купуват имоти на морето главно в България и Испания

България и Испания са най-популярните страни за закупуване на курортни имоти на морето в чужбина от руски купувачи, съобщиха днес българските и руските медии. Сред желаните държави в списъка на руските купувачи са също Турция и Италия. Тези страни са водещи както в търсенето на недвижими имоти в чужбина, така и по брой оферти за курортни морски имоти. В тези държави е концентриран най-голям брой агенции за недвижими имоти, които работят с рускоезични клиенти.

Тези данни се появиха в медиите след проучване сред посетителите на един от големите портали за недвижими имоти. На въпроса "В коя държава планирате да купите имот?" почти 40% от всички руски респонденти са заявили, че ще купуват имоти в България или в Испания.

Долният списък показва дела на агенциите за недвижими имоти в различни страни, които работят с купувачи от Русия:

Агенции за недвижими имоти, работещи с рускоезични клиенти в Испания - 16% от всички испански агенции за недвижими имоти.
Агенции за недвижими имоти, работещи с рускоезични клиенти в България - 14% от всички агенции за недвижими имоти в България.
Агенции за недвижими имоти, които работят с рускоезични клиенти в Италия - 11,5% от всички италиански агенции за недвижими имоти. Агенции за недвижими имоти, работещи с рускоезични клиенти в Турция - 11% от всички турски агенции за недвижими имоти.
Агенции за недвижими имоти, работещи с рускоговорящи клиенти в Черна гора - 8% от всички агенции за недвижими имоти в Черна гора.

Повечето от агенциите за недвижими имоти в България - около 70% от всички агенции, работещи с рускоезични клиенти - предлагат за продажба имоти на ниски цени - в диапазона до 150 000 евро. В средния ценови диапазон от 150 000 до 700 000 евро водещите страни са Испания, Чехия и Кипър. Най-скъпите недвижими имоти на цени над 700 000 евро се предлагат за продажба от агенции за недвижими имоти в Англия, Италия, Франция и САЩ.

Медиите също така припомнят, че през ноември 2011 г. България зае седмо място в света в класацията на най-търсените страни за инвестиции в недвижими имоти, съобщава световният портал за недвижими имоти TheMoveChannel. Едва през август 2011 г. България успя да се върне в престижната класация "Топ 10" на най-популярните страни за покупка на имот след тригодишно отсъствие. През летния сезон на 2011 г. 3,3% от всички заявки за търсене на недвижими имоти по света включват името на България. Медиите отбелязват, че България привлича предприемачи с отлични цени за недвижими имоти, особено по отношение на придобиването на курортни имоти на морето. Българските имоти по южното черноморие продължават да бъдат атрактивни не само за руснаци, но също за купувачи от Гърция, Македония, Великобритания, Полша, Скандинавието.

Популярни публикации от този блог

Данъци и такси при покупка на имоти, при наследяване на имот и при дарение на имот

Изисквания към жилищата и видове апартаменти съгласно Наредба №7 и Наредба №2 на МРРБ

Ателие или апартамент – каква е разликата?