Топ Новина

Нова жилищна сграда с гледка към най-големия и най-зеления парк в Бургас

Изображение
ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС В БУРГАС БЕЗ ТАКСА ПОДДРЪЖКА! АПАРТАМЕНТИ ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА! Планировка на сградата, информация и цени на адрес: www.lavistaverde.eu Агенция за недвижими имоти SUNNY BG - Бургас , е изключителен представител на строителна фирма ”Бургос Строй” и предлага на своите клиенти имоти ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА и с гъвкава схема на разсрочено плащане. ”Vista Verde” се превежда като "Зелена гледка" от испански. Това ще бъде луксозна сграда в парка на ж.к. Славейков, Бургас. Отлична локация, модерна визия и луксозни общи части - в близост до: МОЛ „Галерия”, хипермаркети, училища, детски градини, университети, болница и др. На границата между ж.к. Славейков (в парка) и ж.к. „Братя Миладинови” в близост до центъра и морската градина. Имаме удоволствието да Ви предложим: едностайни, двустайни и тристайни апартаменти, паркоместа, търговски площи и офиси. Жилищата се предлагат до завършване ”на тапа”, с възможност за допълнително изготвяне на

Българските имоти – пред френските и холандските в класация на The Telegraph

Британският вестник The Telegraph публикува класация на различните региони и градове в Европа, от гледна точка на привлекателността на региона или града за инвестиране в недвижими имоти. Българската столица София заема 17-то място в класацията, столицата на Чехия – Прага, заема 18-то място, а Хелзинки - 19-то място. София е класирана дори преди Париж, който заема 20-то място в класирането.

The Telegraph посочва предимствата на инвестицирането в недвижими имоти в България - относително ниските цени както на жилищните, така и на търговските недвижими имоти, умерен данък върху доходите от наем в България и по този начин - възможност за собствениците на имоти да получат добър доход от отдаването на апартаменти или офиси под наем. Цените на апартаментите в България през 2011 г. са с 33-36% по-ниски в сравнение с цените в средата на 2008 г. Но дори и през 2007 г. и 2008 г., когато цените на недвижимите имоти в България са най-високите в последните 10 години, средните цени на имотите са се движели в диапазона 800-900 евро на квадратен метър. През 2011 г. средните цени на недвижимите имоти в България са в рамките на 550-650 евро на кв.м.

Основният проблем в България, в сравнение с останалите европейски държави, остава относително високата корупция. Заслужава да се отбележи обаче, че през предходната 2011 г. България заедно с Испания беше най-атрактивната европейска държава, в която руснаците предпочитаха да купуват недвижими имоти в чужбина. Това показват не само резултатите от многобройни изследвания и броят на сделките за покупко-продажба на недвижими имоти в България, но и данните на консулския отдел за броя на визите, издавани от България.

През 2011 г. българските консулства в Русия са издали 390 880 визи за граждани на Руската федерация. Ръстът на издадените през 2011 г. визи в сравнение с 2010 г. е 32%, съобщиха от българското Министерство на външните работи. Консулският отдел в Москва отбеляза нарастването на издадените български визи с 36% в сравнение с 2010 г., докато в Санкт Петербург ръстът на визите е бил 13%. Увеличението на издадените визи е свързано не само с увеличения туристопоток, но и с нарасналия брой пътувания на руски граждани, закупили курортни и градски имоти в България.

Според българските брокери на недвижими имоти през 2012 г. можем да очакваме повишен интерес към българските недвижими имоти от страна на спекуланти на пазара на недвижими имоти - те ще настояват за максимална отстъпка, ще предлагат бързо заплащане на цялата сума в кеш и по този начин ще купуват имота на цена 5-10% под пазарната му стойност, а след това ще се опитват бързо да продадат имота на реални пазарни цени.

Популярни публикации от този блог

Данъци и такси при покупка на имоти, при наследяване на имот и при дарение на имот

Изисквания към жилищата и видове апартаменти съгласно Наредба №7 и Наредба №2 на МРРБ

Ателие или апартамент – каква е разликата?