Топ Новина

Нова жилищна сграда с гледка към най-големия и най-зеления парк в Бургас

Изображение
ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС В БУРГАС БЕЗ ТАКСА ПОДДРЪЖКА! АПАРТАМЕНТИ ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА! Планировка на сградата, информация и цени на адрес: www.lavistaverde.eu Агенция за недвижими имоти SUNNY BG - Бургас , е изключителен представител на строителна фирма ”Бургос Строй” и предлага на своите клиенти имоти ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА и с гъвкава схема на разсрочено плащане. ”Vista Verde” се превежда като "Зелена гледка" от испански. Това ще бъде луксозна сграда в парка на ж.к. Славейков, Бургас. Отлична локация, модерна визия и луксозни общи части - в близост до: МОЛ „Галерия”, хипермаркети, училища, детски градини, университети, болница и др. На границата между ж.к. Славейков (в парка) и ж.к. „Братя Миладинови” в близост до центъра и морската градина. Имаме удоволствието да Ви предложим: едностайни, двустайни и тристайни апартаменти, паркоместа, търговски площи и офиси. Жилищата се предлагат до завършване ”на тапа”, с възможност за допълнително изготвяне на

Цените на жилищата в столицата нараснаха с над 4 процента за година

Статистическите данни на Националния Статистически Институт показват, че през второто тримесечие на 2013 г. средната цена на жилищата в столицата на България е била 750 евро на квадратен метър. Цените на жилищните имоти в София преди година, т.е. през второто тримесечие на 2012 г. бяха 717 евро на квадратен метър. Това означава, че цените на апартаментите в София са се увеличили с около 4,4% само за една година.

Както показват статистическите данни и данните на агенциите за недвижими имоти в България, в най-големите градове в България, а именно - София, Пловдив, Варна и Бургас, почти всички сделки се осъществяват на цени над 620 евро на квадратен метър. Сред най-големите градове в България най-изгодните оферти за закупуване на жилище могат да бъдат намерени в Бургас. Средната цена на апартаментите в Бургас е около 680 евро на квадратен метър. Цените на жилищата в другия голям морски град Варна се движат около 730-740 евро на квадратен метър. Що се отнася до курортните имоти, отлични оферти за закупуване на приличен апартамент на брега на морето могат да бъдат намерени в най-популярния български морски курорт Слънчев бряг - апартаменти в Слънчев бряг се предлагат за продажба при средна цена от 650-680 евро на квадратен метър. Ако в Пловдив, София и Бургас основните купувачи на къщи и апартаменти са български граждани, то в черноморските курорти най-активните купувачи на недвижими имоти продължават да бъдат гражданите на Руската федерация.

Статистиката сочи, че след големия скок на броя на сделките с имоти през първото тримесечие на 2013 г. (който е в размер на 22 процента в сравнение с последното тримесечие на 2012 г.), през второто тримесечие на 2013 г. българския пазар на недвижими имоти е доста по-спокоен. Въпреки че и през второто тримесечие на годината се наблюдава ръст на сделките с имоти, той е доста малък - само 3,5% в сравнение с броя на сделките през първото тримесечие на 2013 г.

Брокерите също така отбелязват факта, че през второто тримесечие на 2013 г. купувачите вземат решение за покупка на жилища много по-бързо, отколкото преди една година. Ако през първата половина на 2012 г. средното време, за вземане на решение за закупуване на недвижим имот е било 4,5 месеца, през второто тримесечие на 2013 г. на купувачите им трябват само 3 месеца, за да вземат решение за покупката. Средният размер на получените жилищни кредити в България е - в София - 45 800 евро, във Варна - 37 000 евро, в Бургас 32 500 евро, в Пловдив - 22 500 евро.

Популярни публикации от този блог

Данъци и такси при покупка на имоти, при наследяване на имот и при дарение на имот

Изисквания към жилищата и видове апартаменти съгласно Наредба №7 и Наредба №2 на МРРБ

Ателие или апартамент – каква е разликата?