Топ Новина

Нова жилищна сграда с гледка към най-големия и най-зеления парк в Бургас

Изображение
ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС В БУРГАС БЕЗ ТАКСА ПОДДРЪЖКА! АПАРТАМЕНТИ ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА! Планировка на сградата, информация и цени на адрес: www.lavistaverde.eu Агенция за недвижими имоти SUNNY BG - Бургас , е изключителен представител на строителна фирма ”Бургос Строй” и предлага на своите клиенти имоти ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА и с гъвкава схема на разсрочено плащане. ”Vista Verde” се превежда като "Зелена гледка" от испански. Това ще бъде луксозна сграда в парка на ж.к. Славейков, Бургас. Отлична локация, модерна визия и луксозни общи части - в близост до: МОЛ „Галерия”, хипермаркети, училища, детски градини, университети, болница и др. На границата между ж.к. Славейков (в парка) и ж.к. „Братя Миладинови” в близост до центъра и морската градина. Имаме удоволствието да Ви предложим: едностайни, двустайни и тристайни апартаменти, паркоместа, търговски площи и офиси. Жилищата се предлагат до завършване ”на тапа”, с възможност за допълнително изготвяне на

Имотите в България и Европа през 2015

Статията проследява динамиката на имотния пазар в някои страни в Европа и в някои градове и региони в България от началото на 2014 до средата на 2015 година.

Наскоро Министерството на благоустройството на Испания публикува поредния си доклад за ситуацията на имотния пазар в Испания. В случая доклада засягаше периода януари-март 2015 година. Според данни от доклада, през първото тримесечие на 2015 година обемът на продажбите на жилища в Испания е бил в размер на 10 и половина милиарда евро. Това е с около 1 процент повече в сравнение с оборота на имотния пазар през аналогичния период година по-рано. Броят на сключените сделки през първите 3 месеца на 2015 в Испания е около 85 хиляди сделки за покупко-продажба на имоти, което е с почти 4 процента повече, в сравнение с първите три месеца на 2014 г. Според експерти, данните показват, че испанския имотен пазар се е стабилизирал и показва първите признаци на растеж, след като достигна дъното през 2014 година. Разбира се, испанския пазар е много далече от показателите от периода преди кризата, т.е. преди 2009 година – оборота от покупко-продажба на недвижими имоти през годините 2006, 2007 и 2008 беше двойно по-голям, отколкото през годините 2012, 2013 и 2014. Испанския имотен пазар през 2015 е най-силен в следните региони – Мадрид, Андалусия, Каталуния и Валенсия.

През първото тримесечие на 2015 година интереса на инвеститорите към покупка на имот в Гърция се е увеличил с почти 80 процента на годишна база. Купуват се предимно ваканционни имоти. Гърция обаче изостава далеч след Испания по показателя обем на инвестициите – през първите 3 месеца на 2015 година чужденци са купили в Гърция имоти на стойност едва 49 милиона евро. Все пак това е повече в сравнение с аналогичния период от предходната година, когато чуждите инвестиции в гръцки имоти са били едва 27 милиона евро.

Въпреки кризата на руската рубла, руски инвеститори продължават да купуват имоти в България. Интересът на руснаците към българските имоти спадна с над 20 процента през втората половина на 2014 година, но се възражда през 2015 година. Основно се купуват имоти в Бургас и в близките до Бургас курорти и села. На второ място по популярност е Варненския регион и на трето място – столицата София.

Само през месец май 2015 година чуждестранни купувачи са придобили в Турция нови почти 2000 недвижими имота. Това съобщава на сайта си турското статистическо бюро. Показателя представлява увеличаване на броя закупени имоти от чужденци в Турция с 21 процента в сравнение с предходния месец април 2015. Традиционно най-голям интерес у чужденците предизвикват имотите в най-големия град на Турция – Истанбул и имотите в турските курорти, най-вече в Анталия. Най-голямо количество имоти през май 2015 са били продадени на чужденци в Истанбул – 635 имота. Следват Анталия с 545 продадени имота и Бургас – със 128 имота. За първите 5 месеца на 2015 година чужденци са закупили над 8000 имоти в Турция, което е увеличение с 19 процента в сравнение с аналогичния период на миналата 2014 година.

Популярни публикации от този блог

Данъци и такси при покупка на имоти, при наследяване на имот и при дарение на имот

Изисквания към жилищата и видове апартаменти съгласно Наредба №7 и Наредба №2 на МРРБ

Ателие или апартамент – каква е разликата?