Топ Новина

Нова жилищна сграда с гледка към най-големия и най-зеления парк в Бургас

Изображение
ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС В БУРГАС БЕЗ ТАКСА ПОДДРЪЖКА! АПАРТАМЕНТИ ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА! Планировка на сградата, информация и цени на адрес: www.lavistaverde.eu Агенция за недвижими имоти SUNNY BG - Бургас , е изключителен представител на строителна фирма ”Бургос Строй” и предлага на своите клиенти имоти ДИРЕКТНО ОТ СТРОИТЕЛЯ, БЕЗ КОМИСИОННА и с гъвкава схема на разсрочено плащане. ”Vista Verde” се превежда като "Зелена гледка" от испански. Това ще бъде луксозна сграда в парка на ж.к. Славейков, Бургас. Отлична локация, модерна визия и луксозни общи части - в близост до: МОЛ „Галерия”, хипермаркети, училища, детски градини, университети, болница и др. На границата между ж.к. Славейков (в парка) и ж.к. „Братя Миладинови” в близост до центъра и морската градина. Имаме удоволствието да Ви предложим: едностайни, двустайни и тристайни апартаменти, паркоместа, търговски площи и офиси. Жилищата се предлагат до завършване ”на тапа”, с възможност за допълнително изготвяне на

Икономика, паника и имоти

Паниката се усеща във въздуха. Не паника от взаимните заплахи, които в края на август 2015 за пореден път си размениха Северна и Южна Корея – играта на нерви на корейския полуостров се играе отдавна и вече не може да впечатли почти никого. Към други събития са обърнати очите на света в края на лятото на 2015 г. На 24 август китайската фондова борса преживя най-черния си ден за последните 8 години. Началото на тези събития беше поставено още през юни 2015, когато в рамките на няколко седмици китайската борса загуби над три трилиона долара. Тогава, в началото на лятото, експертите предупредиха, че това е началото на края на китайското икономическо чудо. Към края на лятото се вижда, че прогнозите са били верни.

Китайската икономика забавя растежа си, а китайската борса преживява най-тежките си дни. Това моментално рефлектира върху борсите в Америка и Европа, където много солидни компании търпят гигантски загуби. Технологичния първенец Apple вече обяви за загуби в размер на над 150 милиарда долара. Американската борса се раздели с около 2,8 процента, а китайската направо се срина с близо 9 процента само за броени часове след отварянето в последната седмица на август, като при това предишната седмица те вече бяха загубили около десет процента. Китайското правителство опита да влияе върху борсовите индекси още след рекордните загуби от юни 2015, като забрани търговията с ценни книжа за хиляди компании за  период от няколко месеца. Китайски финансови институции предприеха и други мерки за успокояване на пазара, но без особен успех – китайските борси бележат един след друг все по-черни дни.

Това, което е като дребна настинка за американската икономика, представлява истинско предизвикателство за развиващите се икономики. Валутите на развиващите се страни полетяха надолу в свободен полет – само за няколко часа долара и еврото поскъпнаха с по 5-6 процента спрямо руската рубла. Цената на нефта от марката Brent падна под 44 долара за барел за пръв път от 6 години насам, нефта WTI поевтиня до 39 долара за барел и очакванията са поевтиняването да продължи. Китайските икономически проблеми и излизането на нефтения пазар на новия играч Иран, правят купувачите на нефт крайно предпазливи. Експерти твърдят, че цената на нефта може да падне дори до стойности от 30-35 долара за барел.

При тези истински икономически бури капиталът се насочва към малкото възможни тихи пристанища, където може да се изчакат по-добри времена. Традиционни спасители на финансите са благородните метали и недвижимите имоти. В периоди, когато хартиените пари се обезценяват, малки и големи инвеститори се обръщат към блестящите кюлчета злато и здравите бетонни стени, които са способни да съхранят финансите и дори да ги умножат в кризисни периоди. Затова никой не би трябвало да се учудва, че от началото на 2014 година се забелязва плавно поскъпване на недвижимите имоти както в България, така и в почти цяла Европа.

Вече повече от година и половина всички възможни показатели сочат раздвижване на имотния пазар в България – цените на жилищата и на бизнес имотите растат, увеличават се наемите, увеличава се броя на сключените сделки, увеличават се разрешителните за строеж, намалява средния срок, за който се продава едно жилище. По цялата територия на България цената на имотите се увеличава с между 0,3 и 1,5 процента на тримесечие. Например, през второто тримесечие на 2015 година в столицата София цените на имотите се увеличиха с около процент и половина спрямо първото тримесечие на годината. Средната цена на апартаментите в София към есента на 2015 година е около 770 евро за квадратен метър.

Във Варна и Бургас имотите също покачват цените си. В Бургас жилищата поскъпнаха с над 4 процента за първите 6 месеца на 2015 година спрямо същия период на миналата година, а във Варна – с малко над 3 процента.  В Пловдив цените на имотите също се покачиха през първите две тримесечия на 2015 г – с около 3 процента. Прогнозите на експертите по имоти са, че за периода от 1 януари до 31 декември 2015 година имотите в България ще поскъпнат средно с около 2,5 процента за цялата страна, като в отделни градове поскъпването ще е до около 5 процента.

Популярни публикации от този блог

Данъци и такси при покупка на имоти, при наследяване на имот и при дарение на имот

Изисквания към жилищата и видове апартаменти съгласно Наредба №7 и Наредба №2 на МРРБ

Ателие или апартамент – каква е разликата?